inloggen     

Mars

mars

Mars staat voor energie, assertiviteit en het vermogen om actie te ondernemen. Parashara zegt dat Mars de militaire commandant is van de hemelse legers, de planeet van oorlog, van gevecht en concurrentie. Toch is Mars veel meer dan een simpele uitdrukking van agressie, aangezien het gaat om de manier waarop men gebruik maakt van deze energie op de verschillende niveaus. Het manifesteert zich in de geest als het vermogen om situaties te analyseren, maar kan ook de kracht van ambitie te meten. Het manifesteert zich in het lichaam als fysieke energie en kracht. In de sociale sfeer, Mars staat voor die relaties, zoals iemands concurrenten en vijanden, die iemands kracht uittesten.

Soldaten en strijders van elke soort staan onder het teken van Mars, net als atleten. Een persoon die houdt van het tillen van gewichten of extreme oefeningen doet, hebben waarschijnlijk een sterke of prominente Mars in hun horoscoop. Mars gaat ook over elektrisch gereedschap, industriële machines en mechanische uitdagingen, alsmede de mensen die met hen werken. Als een strategische, analytische planeet heeft Mars ook een binding met wetenschappers en onderzoekers.

Seksuele energie is nog een andere vorm van energie die kan worden gekoppeld aan Mars. Hoewel de Vedische traditie Jupiter beschouwt als de vertegenwoordiger van de echtgenoot of mannelijke partner in het leven van een vrouw, kan die betekenis kan ook worden toegeschreven aan Mars. De planeet zijn intens mannelijke natuur leidt vaak tot het symboliseren van het mannelijk beeld of partner in een horoscoop van een vrouw, met name de westerse wereld, waar het concept van het huwelijk vast is gebaseerd op de archetypen van Mars en Venus.

Mars wordt ook wel geassocieerd met ongevallen, brand of bloedvergieten en die, die wonden helen; de chirurg draagt net zoals de krijger ook een mes. Daarom worden chirurgie en chirurgen ook geregeerd door Mars.

De toestand van Mars in een individuele horoscoop zal laten zien hoe sterk en evenwichtig zijn of haar energie en ambitie is.
Teveel Mars energie kan een persoon van nature vaak boos maken en misschien zelfs gewelddadig. Op dezelfde manier kan een zwakke Mars persoon timide of passief maken, die niet in staat of niet bereid om voor zichzelf op te komen. Als Mars slecht staat en dus radicaal uit balans is, kan de energie overal heen gaan en zorgen voor een neiging tot ongevallen.

Door zijn oorlogszuchtige aard is Mars geclassificeerd als een malefic planeet. De problemen die kunnen worden veroorzaakt door geweld of misplaatste agressie zijn zeker heel duidelijk. Tegelijkertijd, zonder een sterke Mars kan het aan moed en motivatie ontbreken en kan er voor zorgen dat je te snel opgeeft in dit leven. Wanneer er andere ondersteunende factoren aanwezig zijn, kan een goede Mars een spirituele krijger of een Kruisvaarder voor nobele doelen voortbrengen.

In de Vedische Numerologie staat Mars voor het getal 9, de Generaal.

Mars regeert over onze adem en de instandhouding van het leven. Om in leven te blijven hebben we zowel kracht als ook een goed oordeelsvermogen nodig, anders worden we ofwel destructief, ofwel onder de voet gelopen. Een evenwichtige mars toont algemene kracht en controle over onze impulsen, zodat we kunnen leven zonder anderen te schaden, noch geschaad worden. Een zwakke Mars toont een gebrek aan kracht om stand te houden tegenover provocatie en de nood aan meer zelfverzekerheid en zelfvertrouwen. Een sterke mars toont het gebruik van kracht zonder rekening te houden met anderen, die kunnen gekwetst worden als door een ongecontrolleerd vuur. Karmische les: "Geduld".

Persoonlijkheidsgetal 9, De Generaal. impressionant en charismatisch, warme persoonlijkheid, assertief, oprecht, emotioneel, ongeduldig, hardwerkend, dienend, militant, welwillend, onbevooroordeeld, aristocratische houding. Beter in het omgaan met problemen van velen dan van enkelingen. Verlangen naar liefde en bevestiging. In staat om alle mogelijke vibraties te harmoniseren en synthetiseren. Kan persoonlijke bevrediging uitstellen voor het goede doel.

  • Mars sterk: aggressief, uitdagend, snel kwaad, uitbarstingen van razenij.
  • Mars zwak; onstandvastig, onzelfzeker, twijfelt eeuwigdurend.

Lotgetal 9; Vriendelijk en begripvol, warm, meelevend, echt, integer, direct, ontvankelijk, trots, gedisciplineerd, verantwoordelijk. Altijd bezig, werkt constant. Ruimdenkend, geëmancipeerd, zelfopoffering, universele philosofie, gericht op de gemeenschap. Goede leraren, wijs, dienend, sociaal actief, ecologisch bewust, brengen veel tot stand. Humanist, betrokken op de algemene vooruitgang van de maatschappij, geven zichzelf zonder iets terug te willen. Romantich, beminnen op een onpersoonlijke wijze, dramatisch tijdens emotionele expressie. Genieten van muziek en kunst. 

Naamgetal 9; Maakt onafhankelijk en creatief, krachtig, hardwerkend, rusteloos, avontuurlijk, romantisch. in tegenstelling tot andere nummers NIET goed in combinatie met een persoonlijkheidsgetal of lotgetal 9. (teveel vuur).

Meer weten? Yoga and Ayurveda Health geeft ook workshops Vedische Numerologie.

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages