inloggen     

Mercurius

mercuriusVolgens Parashara vertegenwoordigt Mercurius de spraak. Het regelt ook de logische en intellectuele kant van de geest, het denkproces dat voorafgaat aan de spraak en het vermogen te communiceren . In het Vedische denken, deze intellectuele vaardigheid is een product of onderdeel van de geest en niet zo zeer de basis van de geest zelf, zoals westerlingen zo vaak voorstellen. Deze waarheid wordt belichaamd in de hindoeïstische mythologie die zegt dat Mercurius het kind is van de maan.

De rol van Mercurius is zeer belangrijk, omdat er veel gebieden van het leven zijn, die direct verband houden met het intellect. Zowel docenten en studenten komen voort onder de invloed van Mercurius. Mercurius regeert eveneens over zakelijke professionals en ondernemers, omdat succes in zaken een duidelijke praktische manier van denken vereist, vaak vereist het ook de mogelijkheid om met getallen om te gaan. Wiskundige vaardigheid is nog een ander talent van Mercurius. Schrijvers en openbare sprekers zijn Mercurius-personen, zo zijn reizigers, vooral degenen die reizen voor praktische redenen zoals zakenlieden. Mercurius is overal om ons heen in de vorm van objecten zoals telefoons, computers, rekenmachines en faxapparaten en zijn een onderdeel van Mercurius rijk.

De invloeden die Mercurius uitoefent zijn in de horoscoop te zien op het gebied van het intellect en spraak en de mogelijkheid tot communiceren. Een goed geplaatste en sterke Mercurius kan van een persoon een uitstekende spreker, een vlotte schrijver, of een begenadigd leraar maken. Het kan de mogelijkheid hebben om te studeren en te leren zich te verbeteren. Briljante intellectuelen hebben waarschijnlijk krachtige of prominente Mercurius in hun horoscoop. Dus ook astrologen, die moeten grote hoeveelheden informatie moeten onthouden, daarom wordt astrologie ook met Mercurius geassocieerd.
Wanneer Mercurius zwak is of aangeslagen, in een horoscoop, kunnen er onderbrekingen in het onderwijs , spraakstoornissen of zelfs een beperktheid van de geest . Een slecht geaspecteerde Mercurius kan iemand laten ontstaan, die nerveus, gespannen en angstig is, die onverstaanbaar is en niet in staat om duidelijk te communiceren (problemen die ook kenmerkend zijn voor een slechte Maan).
Het kan ook iemand produceren die nooit stopt met praten, maar niets substantieel te zeggen heeft.

Het is belangrijk te onthouden dat Mercurius is een neutraal planeet is, op zichzelf neigt hij niet naar goed noch kwaad. Daarom moet u altijd zorgvuldig de planeten onderzoeken en invloeden die zijn gekoppeld aan Mercurius in de horoscoop. Bij gebrek aan een verband met het hart of de ziel, kan Mercurius heel oppervlakkig zijn en frivool, wat resulteert in een sprankelende persoonlijkheid zonder echte diepgang. Personen met deze soort van Mercurius kunnen hun slimme woorden op feestjes besteden en clubs , fladderend van het ene sociale gebeurtenis naar de andere, zoals vlinders . Een intellect zonder enige spirituele of ethische verbindingen kan ook een slimme dief of oplichter zijn.
Om op z'n best te functioneren, moet Mercurius een dienaar van Jupiter (kennis) of van een positieve Maan (medelevende staat vangeest) zijn. Met dergelijke verbindingen kan Mercurius scherp verstand eenvoudig en natuurlijk in positieve kanalen laten stromen.

In de Vedische Numerologie staat Mercurius voor het getal 5, de jonge Prinsl.

Mercurius (Buddh) brengt Buddhi, kosmische intelligentie, samen met communicatie en studie, wat ons wegleidt van ego en gehechtheid. Een evenwichtige Mercurius toont het vermogen om het onderscheid te maken tussen het zoeken naar de Waarheid in plaats van naar persoonlijke bevrediging. Dan ontwikkelt men psychische en helende krachten. Een zwakke Mercurius toont een gebrek aan kinderlijke nieuwsgierigheid en het verlangen om te leren door en met anderen. Een sterke Mercurius toont een belangrijke impact op de wereld, met het risico op zelfingenomenheid en zelfs boosaardigheid. Karmische les: "matigheid".

Persoonlijkheidsgetal 5, De jonge prins. Rusteloos, bezig, grillig, jong, avontuurlijk, modern en progressief, creatief, vindingrijk, plannen makend, ondernemend. Goede communicator, welbespraakt, kan om het even wat aan de man brengen, overtuigend, levendig en vriendelijk, handig, maakt gemakkelijk vrienden, houdt van verstrooiing, goed in showbizz. Nieuwsgierig, houdt van verandering en nieuwe horizonten, heeft meerdere beroepen, meerdere relaties, gaat daardoor vaak niet naar de diepte. 

Lotgetal 5; Gelukkikg, zacht en sensueel, ongebonden, houden ervan alle aspecten van het leven te onderzoeken. Intelligent, kunnen grote hoeveelheden informatie hanteren en in meerdere realiteiten tegelijk leven. Snel verveeld, hebben behoefte aan verandering, tegelijk kinderlijk, vol vertrouwen en ongevaarlijk. Zelfstandig, de behoefte aan vrijheid domineert alle beslissingen, willen vanalles uitproberen en overal naar toe gaan. Vragen om discipline, verdraagzaamheid en begrip om echt gelukkig en voldaan te zijn. Niets mag zwaar zijn, alles moet vlot gaan. Geïnteresseert in technologie, vrolijk en fijn om er bij te zijn. Zien er altijd jonger uit dan ze zijn. 

Naamgetal 5;  Maakt levendig, bekend, entertainer, zal netwerken en innoveren.

Meer weten? Yoga and Ayurveda Health geeft ook workshops Vedische Numerologie.

Tijdens een constitutiesonsult nemen wij automatisch ook uw Persoonlijkheiidsgetal en lotgetal mee en spreken deze met u door. 

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages