inloggen     

Aardappelen

aardappelenVPK

V-P(+)K+, Vata kalmeert Vata, kan Pitta verhogen en zal Kapha verhogen.

VIRYA

Verkoelend

VIPAKA

Opbouwend 

GUNA

Sattvisch 

RASA

Zoet, Wrang 

DHATU'S

Rasa, Rakta, Madja 

THERAPEUTISCHE EFFECTEN

Tonica, Diuretica, Nevina. 

Indicaties

Geen specifieke indicaties 

Contra-indicaties

Niet gebruiken wanneer je problemen hebt met groenten van de nachtschadefamilie. Matig gebruik bij mensen die leiden onder obesitas. 

Meer informatie

De aardappel (Solanum tuberosum) is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt.De aardappel is in de wereld het belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en mais. Net als rijst, pasta en brood is de aardappel een belangrijke bron van koolhydraten. Aardappels bevatten ook vitamine B6 en vezels. In veel Europese en andere westerse landen is de aardappel een basisvoedingsmiddel en wordt de aardappel gezien als maaltijddrager. In andere landen telt hij mee als groentesoort.

De aardappel behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, de paprika en de tabak. De groene delen van de aardappel zijn giftig. Net als andere leden van de nachtschadefamilie bevat de plant alkaloïden. Aardappels zijn eetbaar, maar kunnen giftig zijn door een hoog gehalte aan solanine. Wanneer aardappelen tijdens het bewaren worden blootgesteld aan licht stijgt het gehalte aan solanine. De knollen worden groen en zijn daarna ongeschikt om te eten.

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages