inloggen     

Neem

neemVPK

PK-V+, verlaagd Pitta en Kapha, verhoogd Vata

VIRYA

Verkoelend 

VIPAKA

Transformerend 

GUNA

Rajasiek 

RASA

Bitter 

DHATU'S

Rasa, Rakta, Medha

Stelsels:

Spijsvertering, Bloedsomloop, Ademhaling, Urinewegen 

THERAPEUTISCHE EFFECTEN

Alteratief, Antipyrethica, Anti-Bio,

Indicaties

Huidziektes (netelroos, eczeem, ringworm), parasieten, koorts, malaria, hoesten, dorst, misselijkheid, braken, diabetes, tumors, obesitas, artritis, reumatiek, geelzucht. 

Contra-indicaties

Niet bij verkoudheid en weefseldeficiënties in het algemeen. (ivm sterk reducerende werking)

Meer informatie

Neem of Nimba is in ayurveda een belangrijk therapeuticum voor de huid. Van deze bijzondere boom worden alle delen - bast, vruchten, zaad, bloemen, bladeren en de hars - gebruikt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de antibacteriële eigenschappen. Nimba verhoogt de immuniteit, de productie van interferonen, de activiteit van de macrofagen en lymfocyten. Deze antibacteriële eigenschappen liggen ten grondslag aan de werkzaamheid bij huidziekten. Nimba verhoogt de immuniteit zonder over stimulatie. Het helpt zelfs een overactief immuunsysteem te reguleren en allergiereacties en ontstekingen te miniseren.

Nimba verhoogt de activiteit van het antioxidante enzym gluthation-s-transferase in de lever, een enzym dat helpt potentiële carcinogenen te detoxificeren. Uit opgravingen is gebleken dat Nimba al ruim 5000 jaar in de cultuur van India een voorname rol speelt. Vanwege de bloedreinigende en ontgiftende werking, essentieel bij veel ziekten, wordt Nimba aldaar in de volksmond 'genezer aller leed' genoemd.

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages