inloggen     

Remedies geen vervanging voor regulier artsbezoek!

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische benadering! Ayurveda is hier in het westen een complementair gezondheidssysteem. Het is geen alternatief maar een toevoeging.
De op deze site genoemde producten hebben een symptomatische indeling. Een Ayurvedisch Practitioner zal altijd kijken welk middel in combinatie met jouw constitutie en de overige omstandigheden voor jou op dit moment het beste is, in welke hoeveelheid en wanneer (en met wat) in te nemen.
Ayurveda heeft ook een holistische aanpak. Niet alleen wordt er gekeken naar de zich nu manifesterende klachten, maar ook naar de oorzaak. Ook daarom is het verstandig om naast de informatie die je hier krijgt, advies in te winnen bij een ayurvedisch therapeut waarin u vertrouwen heeft.
Gebruik je gezonde verstand bij het beoordelen of de hier gegeven tips afdoende zijn om jouw klachten te verminderen, klachten te voorkomen en gezond te worden en te blijven. Raadpleeg de mening van een gediplomeerd Ayurvedisch Practitioner of arts.

Depressie / Zwaarmoedigheid

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Algemene opmerking :

Depressiviteit is een ernstige aandoening waarvoor een arts geraadpleegd dient te worden. Milde en preklinische depressies kunnen soms volledig worden genezen met behulp van deze ayurvedische adviezen, maar raadpleeg ook altijd jouw (huis)arts. Wanneer je door een arts wordt behandeld, kunnen de hier aanbevolen ayurvedische remedies als aanvulling op jouw behandeling worden gebruikt. Maar doe dit alleen met de goedkeuring van jouw (huis)arts. Vraag je arts je vooruitgang nauwkeurig te volgen. Na verloop van tijd hoef je misschien niet meer zoveel of helemaal geen sterke medicijnen meer te slikken, als je lichaam dusdanig in evenwicht wordt gebracht, dat de juiste voeding, lichaamsbeweging en andere ayurvedische remedies de depressie onder controle kunnen houden of doen verdwijnen.

Algemeen:

2xdaags 2 capsules Manasattva (www.holisan.nl) helpt zowel voor de preventie, als ook bij bijna elke vorm van depressie. Het geeft heel veel rust in het hoofd en helpt de concentratie. Zorg voor een goede regelmatige stoelgang en denk ook aan massages, die op jouw afgestemd zijn. Massages zijn een heel belangrijk hulpmiddel bij het overkomen van een depressie.

Bij depressie gekenmerkt door:
* angst
* rusteloosheid
* slapeloosheid
1. drink thee van 1 deel basilicum & 2 delen salie, of ahwaghanda/brahmi of dashamoola
2. 3-5 druppels warme sesamolie in elk neusgat 's morgens & 's avonds op een lege maag
3. hoofd & voetzolen inwrijven met sesamolie
4. bezorg uzelf aangenaam gezelschap
5. volg een licht verteerbaar dieet

Bij depressie gekenmerkt door:
* ongelukkig / onvrede / woede
* faalangst
* perfectionisme
* prestatiedruk
6. drink lauw geworden brahmi/ginko-thee
7. 3-5 druppels warme (brahmi-)ghee in elk neusgat 's morgens & 's avonds op een lege maag
8. hoofd & voetzolen inwrijven met kokosolie/zonnebloemolie
9. mediteer
10. volg een licht verteerbaar dieet

Bij depressie gekenmerkt door:
* gevoel van zwaarte, overgewicht, inactiviteit, overslapen
11. 3-4 dagen vasten op vers appelsap
12. bewegen, fysieke inspanningen leveren, zonnegroet (yoga-oefening, 12x per ochtend)
13. gemberthee of een andere verwarmende thee (kijk bij "downloads")
14. volg een licht verteerbaar dieet

Preventie

Om zwaarmoedigheid te voorkomen wordt verder nog aangeraden:
15. zorg voor een vlotte lediging van de darmen elke ochtend (zie constipatie)
16. vermijd het gebruik van koffie, (zwarte) thee & alcohol
17. neem voldoende beweging

Specifieke aanpak bij depressie:

Bovenstaande remedies zullen zeker een verlichtend effect hebben, en misschien volstaan ze ook. Doorgaans moeten kruidenremedies & veranderingen in levensstijl langduriger toegepast worden om effect te ressorteren. Bij chronische of ernstige vormen van depressie is de aanpak erg persoonsgebonden. Een specifiek aanpak met zuiveringskuren, darmreinigingen, kruidenremedies edm. dienen dan nauwkeurig aan de persoon aangepast te worden. Contacteer zeker je arts en/of jouw Ayurvedisch Practitioner.

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische behandeling!