inloggen     

Remedies geen vervanging voor regulier artsbezoek!

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische benadering! Ayurveda is hier in het westen een complementair gezondheidssysteem. Het is geen alternatief maar een toevoeging.
De op deze site genoemde producten hebben een symptomatische indeling. Een Ayurvedisch Practitioner zal altijd kijken welk middel in combinatie met jouw constitutie en de overige omstandigheden voor jou op dit moment het beste is, in welke hoeveelheid en wanneer (en met wat) in te nemen.
Ayurveda heeft ook een holistische aanpak. Niet alleen wordt er gekeken naar de zich nu manifesterende klachten, maar ook naar de oorzaak. Ook daarom is het verstandig om naast de informatie die je hier krijgt, advies in te winnen bij een ayurvedisch therapeut waarin u vertrouwen heeft.
Gebruik je gezonde verstand bij het beoordelen of de hier gegeven tips afdoende zijn om jouw klachten te verminderen, klachten te voorkomen en gezond te worden en te blijven. Raadpleeg de mening van een gediplomeerd Ayurvedisch Practitioner of arts.

Keelpijn en hoest

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Eerste maatregel: KURKUMA en ZOETHOUT:

1. Drink thee van KURKUMA en ZOETHOUT.
2. Gorgel met een straffe thee van KURKUMA en ZOETHOUT en zout. (niet te heet!).
3. Ben je sneller kouwelijk, drink dan thee of warme melk met gember en kurkuma.
4. Bij droge hoest: drink zoethout-thee of kauw op zoethout.
5. Als je gedurende langere tijd gember gebruikt, probeer dan eens onze verwarmende thee! (NOOT: combineer nooit gember met aspirine, beide verdunnen het bloed)

Andere remedies keelpijn en hoest:

6. Venkelthee (bij koorts).
7. Echinacea + propolis (ook verkrijgbaar als keelspray).
8. Neem 's avonds ½ tl sitopiladi choorna met honing of warm water in.
9. Drink veel warm water of lichte neutrale thee om toxines uit te spoelen.
10. 's Morgens op een nuchtere maag en 's avonds: druppel 3-5 druppels warme ghee in elk neusgat.
11. Volg een licht verteerbaar dieet, vermijd rauwkost en gefrituurd voedsel, vermijd zuivel (vooral UHT-producten), uitzondering: 's avonds een glas warme melk met kurkuma.
12. Zuig op zaadjes van rode (=zwarte) kardemom en/of op kruidnagel om de prikkeling te verminderen en de infectie tegen te gaan, of op zwart zout.
13. Eet geen citrusvruchten (behalve warme citroen), vermijd alle koude drank en alcohol.
14. Neem rust.
15. Heb je een productieve hoest (met veel slijmen), drink dan thee van laurier met zwarte peper (of lange peper), gebruik zwart mosterdzaad in het eten (zie recepten).

Preventie:

16. Reinig de dikke darm met 1 tl triphala choorna in warm water voor het slapengaan.
17. Hou je warm en stop katoenen watten in de oren als je in de wind naar buiten moet.
18. Slaap voldoende.
19. Neem preventief gember + citroen + zout + zwarte peper in bij de maaltijden.
20. Drink nooit alcohol als je nog naar buiten moet.

Specifieke aanpak bij bij keelpijn en hoest:

Bovenstaande remedies zullen zeker een verlichtend effect hebben, en misschien volstaan ze ook. Doorgaans moeten kruidenremedies en veranderingen in levensstijl langduriger toegepast worden om effect te ressorteren. Bij chronische of ernstige vormen van keelpijn en hoest is de aanpak erg persoonsgebonden. Een specifiek aanpak met zuiveringskuren, darmreinigingen, kruidenremedies en dergelijke meer. dienen dan nauwkeurig aan de persoon aangepast te worden. Neem contact op met je arts en/of jouw Ayurvedisch behandelaar.

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische behandeling!