inloggen     

Remedies geen vervanging voor regulier artsbezoek!

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische benadering! Ayurveda is hier in het westen een complementair gezondheidssysteem. Het is geen alternatief maar een toevoeging.
De op deze site genoemde producten hebben een symptomatische indeling. Een Ayurvedisch Practitioner zal altijd kijken welk middel in combinatie met jouw constitutie en de overige omstandigheden voor jou op dit moment het beste is, in welke hoeveelheid en wanneer (en met wat) in te nemen.
Ayurveda heeft ook een holistische aanpak. Niet alleen wordt er gekeken naar de zich nu manifesterende klachten, maar ook naar de oorzaak. Ook daarom is het verstandig om naast de informatie die je hier krijgt, advies in te winnen bij een ayurvedisch therapeut waarin u vertrouwen heeft.
Gebruik je gezonde verstand bij het beoordelen of de hier gegeven tips afdoende zijn om jouw klachten te verminderen, klachten te voorkomen en gezond te worden en te blijven. Raadpleeg de mening van een gediplomeerd Ayurvedisch Practitioner of arts.

Verhoogde Cholesterol

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

VERHOOGDE CHOLESTEROL

» vermijd dierlijke vetten (behalve ghee);
» vermijd nog meer de zgn. transvetten (chemische geharde olie - gehydrogeneerde olie) die in zowat alle industriële voeding verwerkt is. Check de verpakking van koekjes, bereidingen, enz...! De transvetten verstoren de vethuishouding in de lever, en dus ook het cholesterol-metabolisme. Dit geldt dus ook voor margarine en halvarine. (zie ook "media")
» neem gedurende 3 tot 6 maanden 3 x 2 tabletten Triphala Guggulu
» sporten!!! Als je niet meer in staat bent om 3 kwartier tegen wind te fietsen, moet je dringend aan je conditie werken, desnoods onder begeleiding.
» in geval van overgewicht helpen knoflook, peper, gember, kalmoeswortel, haagdoornbessen

Specifieke aanpak bij verhoogde Cholesterol:

Bovenstaande remedies zullen zeker een verlichtend effect hebben, en misschien volstaan ze ook. Doorgaans moeten kruidenremedies en veranderingen in levensstijl langduriger toegepast worden om effect te ressorteren. Bij chronische of ernstige vormen van belaste lever en verhoogde Cholesterol is de aanpak erg persoonsgebonden. Een specifiek aanpak met zuiveringskuren, darmreinigingen, kruidenremedies enz. dienen dan nauwkeurig aan de persoon aangepast te worden.
Neem contact op met je arts en/of jouw Ayurvedisch Practitioner.

Op geen enkele wijze vervangen deze remedies een medische behandeling!