inloggen     

Ashwagandha een mogelijke remedie tegen Alzheimer

ashwaghanda

De ziekte van Alzheimer, een progressieve hersenziekte die uiteindelijk tot een volledig geheugenverlies en verlies van denkvaardigheden leidt, voornamelijk bij mensen boven de 65 jaar, is tot nu toe een aandoening die elke remedie trotseerde.
Echter, onderzoekers van de National Brain Research Centre (NBRC) lijken een succes te boeken, want hun werk op muizen met de ziekte van Alzheimer toonden aan dat Ashwagandha extract het geheugenverlies kan keren en dat dit een veelbelovende remedie tegen deze ziekte bij mensen kan zijn.


De NBRC Neuroscientist, Vijayalakshmi Ravindranath, testte een semi-gezuiverd monster van de wortel van het kruid, geëxtraheerd in Delhi University op genetisch gemodificeerde muizen met de ziekte van Alzheimer. De studie betrof twee groepen van muizen een groep van muizen van "middelbare leeftijd" en een andere groep van "oude" muizen. Ze kregen allen een orale doses van de Ashwagandha wortel extract gedurende een periode van 30 dagen en werden gecontroleerd.
Na een maand merkte de wetenschappers een vermindering van de hoeveelheid amyloïde plaques (Beta Amyloid is de belangrijkste bestanddeel van amyloïde plaques), een afzettingen die meestal gevonden wordt in de hersenen van patiënten met Alzheimer. De dieren vertoonden ook verbetering van de cognitieve vaardigheden.
Aanvankelijk waren de muizen met Alzheimer noch in staat om te leren, noch te behouden het gellerde. Echter, na 20 dagen met de Ashwagandha behandeling was er een verschil en na 30 dagen begonnen ze zich normaal te gedragen, vertelde Ravindranath.

In feite werkt Ashwagandha niet direct op de hersenen. Het verbeterd een eiwit in de lever, die wordt opgenomen in het bloed en welke werkt als een spons door het onttrekken van de amyloïde uit de hersenen.

De Natural Products Laboratory van de universiteit van Delhi blijft een reeks van extracties van de Ashwagandhawortel bestuderen in hun laboratoria.

Ashwagandha, ook wel bekend als Winter Cherry, is een kruid die in de ayurvedische behandelingen sinds de oudheid al wordt gebruikt en wordt beschouwd als een wondermiddel in de ayurvedische medische systeem. Ashwagandha wordt specifiek gebruikt in het behandelen van een groot aantal aandoeningen, waaronder artritis, ademhalingsstoornissen, slapeloosheid, angst, ontsteking, hoest, bronchitis, zenuwaandoeningen, gynaecologische problemen, onvruchtbaarheid, impotentie, degeneratieve symptomen, jeugdige onderontwikkeling en groeiproblemen, depressie, zwakke spijsvertering, vochtretentie veroorzaakt door een lage stofwisseling, en andere immuunsysteem gerelateerde ziekten


.

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages