inloggen     

Pancha Karma in India

sristhi centrum

In februari a.s. ga ik voor een Detox naar India. Via Rada heb ik van deze locatie gehoord en zal er 4 weken blijven.

Rada en veel van haar kennissen en contacten hebben hier hele goede ervaringen opgedaan en mijn lichaam zegt mij, dat het ook best wel eens zo’n zuivering kan gebruiken. Iedereen verteld dat hun gezondheid duidelijk is verbeterd. De spijsvertering weer goed werkt en een gevoel van vitaliteit maandenlang heeft aangehouden.

Het ressort waar ik heen ga is het Sristhi centrum in Thrissur, Kerala, Zuid-India. http://www.srishtiayurveda.com Dit ressort is nog vrij kleinschalig en heeft echt hele aangename prijzen. Rada heeft een speciale prijs afgesproken voor een verblijf daar. De prijs is echt prima. In het laagseizoen, dat is na 15 januari, kost het slechts € 350 per persoon, per week, o.b.v. 2 personen in 1 huisje. Ben je alleen, betaal je een toeslag, die afhankelijk van de verblijfsduur wordt bepaald. In mijn geval, betaal ik slechts € 10.00 per nacht aan toeslag voor het gebruik van een tweepersoons huisje in mijn eentje.

voorbeeld 2 persoons verblijf

In deze prijs zit:
- intake voor het bepalen van jouw constitutie
- elke dag 2 uur massage, welke massage hangt af van jouw klachten en je constitutie
- elke dag 1½ uur yoga onder leiding van een yogaleraar
- 3x per dag een heerlijke vegetarische maaltijd, afhankelijk van jouw constitutie
- voedingssupplementen
- consulten
- dagelijks 1 uur bewegen, meestal wandelen
- een aantal excursies, bijv. backwaters, waterval, ..
- kookles
- transfer van en naar het vliegveld van Kochin
- indien gewenst lessen over ayurveda.

Indiase massagetafel

De behandelingen en alles zijn hetzelfde, de faciliteiten goed. Per tweetal heb je een eigen huisje met een ruime kamer, twee lossen bedden, airco, eigen badkamer en veranda, alles wordt elke dag schoongemaakt, hele fijne mensen (de staf), ontzettend lekkere maaltijden en het complex is heel rustig gelegen, buiten het dorp in een prachtige tuin waar talloze bijzondere vogels je de hele dag verrukken met hun gezang! En ’s nachts ook 
En dan nog met wijds uitzicht over de rijstvelden, en het strand op een half uurtje afstand met de riksha-taxi. Wat wil je nog meer.

buffet met gerechten van lokale producten

Maar de Indiërs denken dat de Westerlingen willen baden in luxe, en ze maken hun centra extreem luxueus! En schroeven dan de prijs enorm op. Blijkbaar verkoopt het.... Maar ik hou persoonlijk meer van goed en betaalbaar .... Srishti zal waarschijnlijk niet achterblijven en op een gegeven moment ook zo’n luxe complex gaan neerzetten en de prijzen verhogen.

Ayurvedische massage

Als internet beschikbaar is, zal ik gedurende mijn Indiareis via facebook en google+ iedereen op de hoogte houden.

 

 

Yoga & Ayurveda Health vzw

logo YAHVereniging zonder winstoogmerk

Opleidingen - Consulten - Massages