inloggen     

Recepten

Recepten

vrijdag, 21 juli 2017 13:13

Bananen in een pittige yoghurtsaus

Voorbereidingstijd: 25 minuten plus afkoeltijd
Kooktijd: 10 minuten
banaan pittige Yoghurtsaus
Vandaag een recept om nietrijpe bananen te kunnen verbruiken en die het nodige agni geeft om ons eten op warme dagen goed te verteren.
 

INGREDIËNTEN

2 onrijpe groene bananen
1/2 tl gehakte gember
snufje gemalen kurkuma
6 groene pepers, zonder zaadjes, gemalen
250 ml griekse yoghurt
1 eetl zonnebloemolie
1 tl urad dahl, gespoeld en uitgelekt
1/2 tl chana dahl, gespoeld en uitgelekt
gedroogde rode pepertjes naar smaak
1/4 tl mosterdzaad
zout
Garnerning: gehakte peterselie of korianderblad
 

BEREIDING

 
Kook de bananen in de schil in een grote pan met dikke bodem, ongeveer 7 minuten lang tot ze zacht zijn.
Vis ze uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen.
Pel ze en snijd ze in stukjes van ca. 2-3 cm.
 
zaterdag, 12 maart 2016 11:50

Recept voop pittig gekruide kikkererwten

kikkererwten pittigHou je van lekker pittig eten? Dan is dit gerecht met kikkererwten zeker iets voor je!

champignons met panir en cashewnotenEen koningsgerecht. Altijd wanneer we iets met een zo rijke saus serveren is het alsof we koningen zijn. Helemaal wanneer we het garneren met saffraan. Immers saffraan is vele male duurder dan goud.

gobhi sem matarVandaag een recept met drie soorten groenten. Voor het gemak tel ik de tomaten niet mee, want deze wordt gebruikt als basis voor de saus en niet als groente.

panir tomaten paprika spiesVandaag een recept voor een vegetarische spies die je op de grill, de bbq, de oven of in de pan kunt maken. Zowel als snack, of als onderdeel van een warme maaltijd. De panir kun je zelf vers maken, kopen in een natuurwinkel, of vervangen door feta.

brokkoli matarDit keer een recept met één van de gezondste groenten; broccoli. Samen met doperwten en tomaat een heerlijk gerecht.

mathri met zadenVandaag een recept voor een snack. Meestal zijn gefrituurde snacks niet zo gezond, maar op deze manier geeft het toch nog een goed gevoel. Normaal wordt er in India bloem voor gebruikt, maar dit keer kies ik voor verschillende soorten meel en verschillende soorten zaden. Zo wordt je bloedsuikerspiegel niet zo belast. De meeste tijd zit hem daarom ook in het verzamelen van alle ingrediënten, deze kost meer tijd dan het maken van deze gezonde Mathri.

gatte ki kadhiVandaag een recept dat eigenlijk een combinatie is van twee eerdere recepten.: Kadhi en Gatte ki Sabzi. Samen vormen ze een heerlijke Gatte ki Kadhi - een soort gele soep met kikkererwtenbrokken. Dit gerecht smaakt bijzonder goed als het buiten koud is.

rada kokoschutneyDeze heerlijke kokoschutney is onmisbaar bij een echte Zuid-Indiase maaltijd en is subliem wanneer je een verse kokosnoot gebruikt! Om te weten of een kokosnoot vers is, moet je hem even schudden voor je hem koopt. Als je duidelijk hoort dat hij boordevol kokoswater zit, is hij hoogstwaarschijnlijk goed.

Bron: Rada's kookstudio

rada korianderchutneyDe korianderchutney (snel en gemakkelijk) is trouwens overal heerlijk bij. Deze chutney kan ook gemaakt worden met half muntblaadjes en half koriander, of alleen met munt.

Bron: Rada's kookstudio

rada bietenraitaDit is een verfrissend bijgerecht dat veel kleur toevoegt aan een maaltijd. Met garam-masala recept.

Bron: Rada's kookstudio

woensdag, 24 februari 2016 12:58

Recept voor Puri

rada puriGefrituurd opgeblazen broodje.

Bron: Rada's kookstudio

rada perenchutney dadelsDeze perenchutney is zo verrukkelijk dat je er beter meteen maar een paar potjes van maakt!

Bron: Rada's kookstudio

woensdag, 24 februari 2016 12:43

Recept voor PANIR SAK of PALAK PANIR

rada panir sakPanir Sak of Palak Panir is bij bijna iedereen die in India geweest is favoriet! In plaats van spinazie kun je ook het bos ingaan en verse lentegroenten verzamelen, zoals jonge brandnetels of muur. Het is eenvoudig te maken, maar toch heel bijzonder van smaak door de kruiden. Een echte aanrader.

Bron: Rada's kookstudio

rada panirPanir is een van de vele wonderen uit de Vedische keuken. Verse kaas die je zelf heel gemakkelijk kunt maken, en waar je ontzettend veel mee kunt doen. Panir is niet te vervangen. De delicate smaak, uitgebreide toepasbaarheid en het feit dat panir licht verteerbaar is, en bij hoge temperaturen niet smelt, maken het tot een uniek soort kaas.

Bron: Rada's kookstudio

woensdag, 24 februari 2016 11:39

Recept voor Pakoras

rada pakorasPakora’s zijn een welkome aanvulling bij elke maaltijd en bijzonder geschikt als snack. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en gaan heel goed samen met een tomatenchutney. Pakora’s kunnen van bijna elke groente gemaakt worden. Bloemkoolroosjes, plakken aubergine, courgette, aardappel of knolselderij lenen zich er allemaal prima voor. U kunt ook heerlijke pakora’s maken met plakjes panir.

Bron: Rada's kookstudio

woensdag, 24 februari 2016 11:30

Recept voor Okra met kokos

rada okra met kokosOkra, in India bekend als “lady fingers” wordt veel gebruikt in de Aziatische en Creoolse keuken. Zoek peulen uit die klein, stevig, zacht en heldergroen zijn.

Bron: Rada's kookstudio

woensdag, 24 februari 2016 11:13

Recept voor DAL TARKARI - Mungdahl met groenten

rada mungdahl met groentenAls je eenmaal de smaak van mungdahl te pakken hebt, kun je niet meer zonder een kommetje mungdahl bij de maaltijd. Dit gerecht kan zowel als soep als saus (bij de rijst) gegeten worden. Voor saus verminder je de hoeveelheid water tot 1 liter en het zout tot 1 theelepel. Mung dahl is balancerend voor alle dosha’s.

Bron: Rada's kookstudio

woensdag, 24 februari 2016 11:03

Recept voor Mumbai Streetsalad

rada mumbai streetsaladDeze bijzondere salade is vol van verschillende smaken en texturen. Een plaatje!

Bron: Rada's kookstudio

woensdag, 24 februari 2016 10:55

Recept voor Lassi (zoet)

rada lassi bosbessenLassi is de milkshake van India en kan op alle mogelijke manieren klaargemaakt worden. Hieronder vind je een recept voor een echt klassieke Indiase lassi, met kardamom en rozenwater, en tips voor mogelijke variaties. Omdat yoghurt echt verkoelend werkt, is het een zomerdrankje bij uitstek. Yoghurt aangelengd en gemixed met water versterkt de spijsvertering.

Bron: Rada's kookstudio

Pagina 1 van 5