inloggen     

Martin

 DSC1073 klMartin is in 1963 in Harderwijk geboren en is op zijn 11e jaar naar Ermelo verhuisd. Na zijn opleiding aan de Hotelschool Zwolle, is hij tot 1998 in het buitenland werkzaam geweest. Hij heeft in diverse horecagelegenheden gewerkt in Frankrijk, England en (voornamelijk) Duitsland.

Zijn werkzaamheden als dienstverlener in de horeca brengen hem vervolgens naar de reisbranche en het openbaar vervoer waar hij het tot  projectmanagement in de logistiek brengt. Hierna neemt zijn arbeidsmotivatie in deze branches af, als dienstverlener in hart en nieren kan hij te weinig bijdragen aan het geluk van anderen. In de horeca zie je meteen of je het iemand naar de zin maakt, of wanneer je iets moet doen om het jouw gast het naar zijn of haar zin te maken, in de logistieke branche blijft deze reactie uit.

Reden waarom hij in 2009 begint om meer naar zijn 'mind' te luisteren: luisteren naar je gevoel, je intuïtie, je energie en die van anderen om je heen. Op inspiratie van een vriendin die "toevallig" zijn levenspad kruist, komt hij in contact met een centrum voor Culturele, Creatieve en Spirituele ontwikkeling. Hier volgt hij enkele cursussen, zoals "Mindfullness", "Werken met energie", "Intuïtieve ontwikkeling" en "Ayurvedische ontspanningsmassage". Op deze wijze komt hij in contact met Ayurveda.

In 2010 komt zijn inmiddels volwassen zoon weer bij hem wonen. Omdat zijn zoon een vegetarische levenswijze heeft, zijn er aanpassingen in de dagelijkse menu's nodig. Vegetarisch koken op z'n Nederlands is voor een keer wel leuk, maar dagelijks? Vanuit zijn prille ervaringen met  Ayurveda, gaat Martin zich meer verdiepen in de Ayurvedische keuken en gaat hij op zoek naar een mogelijkheden om dit te leren. Zo komt hij bij "YAH vzw" in België terecht waar hij door zijn leraar John Marchand zó wordt geïnspireerd, dat hij niet alleen de kookcursussen volgt, maar ook de 4-jarige opleiding tot Ayurvedisch Practitioner.

Dit leidt in 2011 tot een 3-maands verblijf in Indiä, waar hij in de "Santosh Puri Ashram" verblijft. Hier krijgt hij niet alleen les in het Ayurvedisch koken - inclusief het maken van zuivelproducten - maar volgt ook een Chakracursus. In deze periode volgt hij de leefwijze in de ashram en neemt hij deel aan de rituelen en oefeningen die dagelijks plaatsvinden. Zijn kennis van de Ayurvedische keuken is nu zo groot, dat hij heerlijke gezonde vegetarische maaltijden op tafel zet en hier andere (parttime) vegetariërs graag deelgenoot van wil maken.

Omdat voeding de basis is voor een gezond en gelukkig leven, is dit ook het startpunt voor alle therapieën die bij Ayurveda Gelderland plaatsvinden. Naast het geven van voedingsadviezen, dit op basis van jouw constitutie, verzorgt hij ook diverse massages en begeleidt hij behandelgroepen, zoals voor "overgewicht", "ondergewicht", "bloeddrukproblemen' en "huidproblemen voor jeugdigen".

Martin heeft zijn opleiding tot ayurvedisch Practitioner in 2015 afgerond.